Recent Nieuws

Recensie DAC16 door Geoffrey van Houwaert // February 16 2018

Mijn eerste stappen in de HiFi waren behoorlijk frustrerend. Ik kocht een goedkope Denon versterker en een bijpassende CD-speler maar die klonken niet zoals ik gehoopt had.

Verder lezen

Plaats voor wat nieuws // February 13 2018

Plaats voor wat nieuws

De T92 moet plaats gaan maken voor een nieuwe voorversterker!

Verder lezen

X-Fi audioshow 2016 // August 11 2016

Op 24 en 25 september kunt u Dion Audio bezoeken op de X-Fi show te Veldhoven. We zullen verschillende versterkers DA-converters, voorversterkers, bekabeling en luidsprekers presenteren, maar in welke opstelling dat wordt laten we nog even een verassing!

Verder lezen

Wie is Dion Audio? // August 09 2016

Missie

Dion Audio streeft erna het best klinkende audioproduct te maken voor een reële prijs. Hierbij heeft ze een duidelijk doel voor ogen: De geluidservaring zodanig ‘echt’ te maken dat de luisteraar het gevoel heeft er zelf bij aanwezig te zijn. Alles bij Dion Audio draait om het realiseren van deze doelstelling.

Verder lezen

Recensie AA100 door Alpha Audio // May 24 2015

http://www.alpha-audio.nl/2015/05/review-dion-audio-aa100-reference/

Verder lezen

Recensie DAC32 V2 door Alpha Audio // March 18 2015

https://www.alpha-audio.nl/2015/03/review-dion-audio-dac32-v2/

Verder lezen

Recensie Hanco Hogenbirk // January 11 2015

“Na een lange zoektocht naar de beste DAC voor mij, kwam ik na verschillende merken en modellen gehad te hebben uit bij Dion Audio.

Verder lezen

Recensie Chris Zwarts // November 11 2014

Na een lange, leuke en leerzame zoektocht in de HiFi wereld ben ik uiteindelijk bij Dion Audio beland. Na enige tijd met een Mark Levinson ML28 te hebben gespeeld mistte ik toch iets in het geluid, het hele beeld wat er door de ML werd neergezet was toch erg laid-back. Ditzelfde had ik daarvoor bij Thule Audio ook ervaren. Zoals gezegd ben ik toen in de zoektocht naar een andere voorversterker terecht gekomen in Arnhem bij Miquel.

Verder lezen

Alpha Audio op bezoek // December 03 2012

http://www.alpha-audio.nl/2012/11/bezoek-dion-audio/

Verder lezen

Recensie DAC32 door Alpha Audio // November 10 2012

http://www.alpha-audio.nl/2012/11/review-dion-audio-dac32/

Verder lezen

Nieuwe Klasse- D versterker SD100 // May 17 2012

Zeer muzikaal maar helaas een hoog stroom gebruik en een behoorlijke warmte ontwikkeling. Zie hier in een notendop de kenmerkende eigenschappen van Klasse A versterkers. Maar het kan geen kwaad en het klinkt geweldig mooi. Toch blijft er iets in je achterhoofd knagen.

Verder lezen

32 bit DAC in ontwikkeling // May 16 2012

Ruim een jaar lang heb ik onderzoekingen gedaan naar DA-omzetters die de TDA1543, waarmee de DAC16 is opgebouwd, zouden overtreffen. Het vinden van een betere en geschikte DAC was tijdrovend en zeker niet makkelijk. Maar de volhouder wint en de speurtocht heeft zich geloond.

Verder lezen

Recensie PB27 door Reggy van Doornum // April 03 2012

Op de een of andere manier heb ik een rotsvast vertrouwen in mijn onlangs voor 225 euro aangeschafte Cyrus cd-speler. Het is de Dad3-Q aangesloten met een G 320AG powercord van Furutech. De speler ziet er elegant en eigenzinnig uit maar is gebouwd als een tank. Ritmisch sterk met een mooi stereobeeld door de dubbele mono-dac’s. Maar met nog te weinig emotie en passie.

Verder lezen

Recensie DAC16 door Marco Ophof // December 21 2011

Dit verhaal gaat over ‘het kabeltje’ en de onvermoeibare strijder. We schrijven een ruime maand geleden. Mijn Leema Antila II vertrok toen overzee, naar Welshpool in Wales. Ik was er nog nooit, maar een snelle blik op Google Earth leert dat ik daar wel eens naartoe wil. Want er zijn veel groene glooiende velden, veel leuke landwegen, en heel veel schapen. En ergens in een omgebouwde boerderij daar staat mijn Antila II, in afwachting van een ‘new and improved drive mechanism with Leema servo’. Ja, ben erg benieuwd. Maar vraag me stiekem wel af waarom ze niet meteen een toploopwerk in mijn Leema hebben gemonteerd. De prijs rechtvaardigt dat. Een loopwerk bijvoorbeeld zoals die in mijn onvermoeibare oude Sony 557 uit 1988. Ja, u leest het goed, 1988. Want na enige kabelomzwervingen bleek de combinatie Sony plus Dion DAC tot smakelijke prestaties in staat.

Verder lezen

Recensie MPA50 door Marco Ophof // December 21 2011

‘Hier, neem deze kleine kastjes maar even mee. Benieuwd wat je daarvan vindt!’ Met enige scepsis pakte ik de drie kleine doosjes aan van Wieger, om ze vervolgens voorzichtig in mijn sporttas te laten glijden. Mijn Leema set (Tucana II en Antila II) moest ik achterlaten in verband met een kleine onderhoudsbeurt. Pijnlijk moment. Thuisgekomen haalde ik de drie doosjes vervolgens weer tevoorschijn.

Verder lezen