Recensie door: Audio Vereniging Midden Nederland

Geplaatst op: November 21 2011

Verslag donderdag 26 april 2006 Audio Vereniging Midden Nederland met Miquel Blauw van Dion Audio.

Deze avond werd verzorgd door Miquel Blauw van Dion Audio. Miquel heeft het Audiovirus met de paplepel binnen gekregen. Hij heeft de opleiding ‘consumenten elektronica’ gekozen om met zijn passie professioneel bezig te kunnen zijn. Begin dit jaar heeft hij de grote stap genomen en Dion Audio opgericht.

Miquel richt zich voornamelijk op de wensen van de klant bij de bouw van de speakers of versterkers. Hij gaat hierbij uit van door hem ontwikkelde systemen en schakelingen die ook als kant en klare producten leverbaar zijn.

Het eerste, onder Dion Audio, gebouwde speakersysteem is uitgeleverd aan mede clublid Frans Volman. Frans heeft jaren gespeeld met Xanadu speakers en wilde een stap hoger spelen. Heel veel opties zijn de revue gepasseerd, maar de speakers die hij bij Miquel hoorde bevielen hem het beste. Voor ons een leuke primeur om dit systeem te mogen beluisteren.

Zoals gezegd, Miquel bouwt nog meer mooie dingen. Deze avond heeft hij de volgende producten meegenomen. luidspreker set bestaande uit twee M70 monitoren op stand in combinatie met de hierbij ontwikkelde SW400-23 actieve subwoofer en dus beschikbaar gesteld door medeclublid Frans Volman . De luidsprekers werden aangestuurd door de T-92 voorversterker en de D-170 klasse D eindversterker. Als bron werd een Xindak cd-speler ingezet.

En hoe klonk dit dan?

Collega auteur Bart Teunissen zei er het volgende over: Vaak vind ik het moeilijk in woorden uit te leggen hoe een geluidsinstallatie klinkt. Dit keer kost mij dat geen enkele moeite. Ik heb namelijk een paar dagen mogen genieten (dank zij de giroloterij) van een viersterren arrangement in een ChâteuHotel + restaurant. Met name de maaltijden waren zeer bijzonder. Wat wij nu als muziek tijdens de afgelopen avond voorgeschoteld kregen smaakte (klonk) net zo goed. Er werd die avond veel verschillende soorten muziek gedraaid die dan ook allemaal goed op smaak werden weergegeven. Kortom viersterren met een nominatie voor vijfsterren.

Wat mij persoonlijk opviel was dat alles homogeen en in de juiste verhouding werd weergegeven, een uitgebalanceerd geluid. En uit ervaring weet ik dat dat één van de dingen (en niet de makkelijkste) is die je in een set wil bereiken. Een veel gehoorde opmerking die avond was dan ook: als het eerste systeem van hem al zo goed klinkt, ben ik benieuwd wat er nog volgt!

Kortom een bijzonder set van een nieuw talent. Houd Dion Audio maar in de gaten!

Terug naar overzicht