Recent News

Recensie DAC16 door Marco Ophof // December 21 2011

Dit verhaal gaat over ‘het kabeltje’ en de onvermoeibare strijder. We schrijven een ruime maand geleden. Mijn Leema Antila II vertrok toen overzee, naar Welshpool in Wales. Ik was er nog nooit, maar een snelle blik op Google Earth leert dat ik daar wel eens naartoe wil. Want er zijn veel groene glooiende velden, veel leuke landwegen, en heel veel schapen. En ergens in een omgebouwde boerderij daar staat mijn Antila II, in afwachting van een ‘new and improved drive mechanism with Leema servo’. Ja, ben erg benieuwd. Maar vraag me stiekem wel af waarom ze niet meteen een toploopwerk in mijn Leema hebben gemonteerd. De prijs rechtvaardigt dat. Een loopwerk bijvoorbeeld zoals die in mijn onvermoeibare oude Sony 557 uit 1988. Ja, u leest het goed, 1988. Want na enige kabelomzwervingen bleek de combinatie Sony plus Dion DAC tot smakelijke prestaties in staat.

Verder lezen

Recensie MPA50 door Marco Ophof // December 21 2011

‘Hier, neem deze kleine kastjes maar even mee. Benieuwd wat je daarvan vindt!’ Met enige scepsis pakte ik de drie kleine doosjes aan van Wieger, om ze vervolgens voorzichtig in mijn sporttas te laten glijden. Mijn Leema set (Tucana II en Antila II) moest ik achterlaten in verband met een kleine onderhoudsbeurt. Pijnlijk moment. Thuisgekomen haalde ik de drie doosjes vervolgens weer tevoorschijn.

Verder lezen

Recensie HP99 door “head fi”-leden Henk Radersma en Sergei Serebrianik // December 21 2011

Henk Radersma over het prototype: “Ik heb de Dion “vergeleken” met de Stax SRM 007tII. De Dion is veruit leuker en interessanter voor mij dan de Stax. Sterke punten zijn in het kort de bouw: de aparte voedig is van een hele goede kwaliteit. Geen piep, fluit of gebrom uit de kast zelf. Ik denk dat dat erg bijdraagt aan de doodstille achtergrond op de hoofdtelefoonuitgang. Perfecte RCA- en jack-chassisdelen, ik heb met geen enkele kabel last gehad. En dat is wel eens anders!

Verder lezen

Recensie AA100 door Nico van Beveren // December 21 2011

Ik heb de Dion AA100 vergeleken met de Pass X250.5 eindversterker. De Dion is een tamelijk kleine ‘zwarte doos’, die - zoals te verwachten - behoorlijk warm wordt. Uit de luidspreker is een hele zachte (net?)brom te horen, als je met je oor een centimeter van de luidspreker af bent. De Pass is dan volledig stil.

Verder lezen

Introductie nieuwe monitor speaker // December 01 2011

Hierbij introduceer ik mijn nieuwe monitor speaker! Het idee was om een zo klein mogelijke luidsprekerbox te ontwerpen met een volledige bandbreedte. Eenmaal aan deze “opdracht” begonnen, bleek het minder eenvoudig dan gedacht. Veel luidsprekerunits zijn technisch bekeken maar, waren niet geschikt om vanuit mijn perspectief een kwalitatief hoogwaardige luidspreker(tje) te ontwerpen. Totdat Tymphany met nieuwe luidsprekerunits op de markt kwam.

Verder lezen

Single-blind draaitafeltest // December 01 2011

Vanwege gebrek aan onafhankelijke HiFi-media in Nederland en aan systematische opzet van luistersessies in zijn algemeenheid, leek het zinnig de toch enigszins verrassende resultaten van de eerste KNOKKi single-blind draaitafeltest te publiceren. Het doel van deze test was om vier loopwerk- arm-element-combinaties te vergelijken en er de beste combinatie uit te pikken, waarbij ‘beste’ slechts een subjectieve betekenis kon hebben. Het geheel was ingegeven door één van de drie luisteraars die niet tevreden was over de door KNOKKi geleverde tijdelijke draaitafel (Rega-Ortofon-combi) in afwachting van zijn definitieve (Thorens-Mission-Ortofon-combi). Het opvallende was dat (ook) deze luisteraar juist de Rega als hoogst waardeerde, als NIET gecorrigeerd werd voor het volgorde-effect.

Verder lezen

Nieuwe Klasse A versterker // December 01 2011

De nieuwe klasse A eindversterker AA100 staat luisterklaar opgesteld! Van Wieger Fransen van Knokki Audio Technologies te Amsterdam kreeg ik de opdracht om een volledig symmetrische en “compromisloze” eindversterker te ontwikkelen. Deze opdracht werd door mij behoorlijk serieus genomen dus, ben ik met veel enthousiasme aan de opdracht begonnen. Ruim een jaar later staat deze eindversterker succesvol te spelen!

Verder lezen